Garantia produselor

Calitate si garantii


Duo Automotive International SRL, prin marca duobox.ro respecta prevederile de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare.

Garantia se aplica conditiilor normale de utilizare si este valabila numai pentru produsele achizitionate si platite de Client de pe website-ul, www.duobox.ro. Produsele beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, astfel cum aceasta a transpus Directiva 1999/44/CE privind vanzarea de bunuri de consum si garantiile conexe sau daca in prezentarea produsului este precizat un termen extins de garantie se aplica termenul mai lung.

Raspunderea duobox.ro, conform prevederilor art. 9-14 din Legea 449/2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului, pentru produsele cu o durata medie de utilizare de cel putin 2 ani. Garantia presupune rambursarea valorii pentru produsele neconforme sau repararea acestora pentru care Clientul notifica comerciantul in scris in termenul legal; duobox.ro poate inlocui produsele neconforme sau defecte si poate oferi repararea la anumite categorii de produse (electrice, ceasuri, mobilier) comercializate de duobox.ro care beneficiaza de garantie sustinuta de unitati service autorizate ale partenerilor duobox.ro sau ale producatorilor.


Produsele neconforme redevin proprietatea duobox.ro in situatiile in care nu pot fi inlocuite sau reparate. Clientul nu este indreptatit la despagubiri sau penalitati pentru produsele neconforme si prin plasarea comenzii declara ca accepta una din variantele propuse de catre duobox.ro, acestea fiind:

  • repararea produsului;
  • inlocuirea produsului;
  • rambursarea contravalorii produsului/produselor achizitionate in cazul lipsei de conformitate, aplicabile dupa caz.


Conditiile de garantie nu se aplica pentru urmatoarele cazuri:

  • s-a intervenit asupra produsului;
  • a fost reparat si/ sau modificat de personal neautorizat;
  • numarul de serie al produsului, componentele sau accesoriile au fost modificate, anulate sau eliminate;
  • produsul prezinta defecte fizice: lovituri, crapaturi, cioburi, rugina sau prezinta urme de utilizare in conditii neadecvate: tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, manipulare incorecta, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor.


Detalii clare despre trasaturile caracteristice ale fiecarui produs sunt furnizate pe website, precum si detalii despre intretinerea normala a diferitelor materiale. Informatii cu privire la termenii si conditiile de garantie duobox.ro si instructiunile de utilizare generale a diferitelor tipuri de produse pot fi predate Clientului ca document in format digital, printr-un email catre office@duobox.ro  sau solicitandu-l telefonic.

X